May 5, 2009

dinner,ihtifal dan final exam

alhamdulillah. setinggi kesyukuran kepada Allah
saya masih lagi diberi ruang untuk menaip di blog ni.
kali ni biar saya ceritakan apa yg berlaku sebulan yg lalu. mgkn sudah lama ia berlalu, tapi saya tetap mahu juga ceritakan di sini. kali ini saya sertakan gambar sekali.

yg pertama cerita dinner pelajar2 asasi sains uitm shah alam. x silap saya pada 10 april yg lalu.
mgkn ini acara kemuncak bagi setiap kursus2 yg ada kat universiti. sbb saya lihat dekat2 akhir semester byk bertampal di dinding2 bangunan fakulti menghebahkan tentang dinner kursus masing2.


dinner ni boleh kata amat grand. manakan tidak, sekepala dikehendaki membayar rm70 ringgit. pelajar asasi ada dlm 200++.

apa yg boleh saya kata, saya x pernah hadir ke majlis seperti ini. yg mempunyai tema sendiri.
tema yg digunakan ialah "unleashed your innerself" -jekyll n hyde- saya x berapa pasti apa kaitan jekyll n hyde tu. tp mgkn berkaitan dgn cerita dr jekyll n mr hyde buku yg saya belajar ketika tgktn 3 dahulu.



tapi saya rasa tema yg diberi mmg tepat. sbb malam tu saya lihat apa yg jarang dilihat ketika waktu belajar di kelas. pada mlm itu kebykn cuba menunjukkan kepandaian mereka bergaya. bagi lelaki mgkn tidak begitu over. sekadar berbaju kemeja dan berseluar slack. kalau lebih pun cuma memakai kot. tp bagi perempuan, saya dpt lihat pelbagai fesyen2 yg sgt2 pelik. dgn make-up yg mengalahkan makcik2 kat luar tu bak kata kwn2 saya, mmg memeranjatkan. yg memakai tudung berskirt pun ada. tak masuk lagi yg pakai baju yg agak2 x cukup kain untuk tutup apa yg perlu. mmg mereka menunjukkan diri mereka yg sebenar. tp saya juga merasa kagum pada sekumpulan kecil perempuan yg dtg ke dinner tu. mereka dgn beraninya dtg dgn berpurdah. mmg saya respect. tatkala ramai yg memakai fesyen2 yg pelik2 mereka dgn berani memakai pakaian seperti itu. syukur masih ada insan seperti mereka.


mlm itu juga saya dpt lihat dgn lebih jelas realiti belia di malaysia skrg. mmg dlm keadaan yg sakit. ikhtilat yg mmg sgt2 tidak terkawal. mgkn salah saya juga tidak pernah cuba mengingatkan mereka. cukuplah cerita pasal dinner.

kali ini cereta pasal ihtifal pula. tak silap saya 2 hari lepas dinner tu kot. alhamdulillah, ihtifal yg berlangsung sedikit sebyk menyejukkan hati saya. dpt bertemu rakan2 yg pernah berjuang bersama2, junior2,senior2 juga ustaz2 yg pernah mendidik kami. dgn persembahan yg penuh bersemangat dan pengajaran. saya suka tonton pentomen dan juga lagu arab yg dinyanyikan oleh pelajar2 form5. penuh dgn roh. saya rindu saat itu. mgkn tidak byk yg saya mahu cerita ttg ini. cuma saya mmg sering ternanti2 saat ihtifal. bkn kerana saya dpt hadiah. tapi kerana dapat bertemu dgn ramai kenalan saya di sekolah dulu.



akhir sekali saya kisahkan perihal final exam saya. secara keseluruhannya tidaklah terlalu susah. cuma agak susah juga. ketika hampir tiba final exam inilah terbit sikit demi sikit perasaan menyesal. yelah, saya bukannya budak yg rajin stadi seperti rakan2 saya yg lain di uitm ini. tapi saya cuba msk dgn yakin ke dwn peperiksaan. tapi saya keluar dgn perasaan yg sgt bercampur baur.





dan akhirnya pada 26 april 2009 tepat jam 5.15 ptg, secara tidak rasminya saya menamatkan pelajaran dalam kursus asasi sains uitm.

dan di bawah ini saya sertakan gambar kelas saya di uitm. terima kasih dan minta maaf kpd anda semua.



eh.. gmbar ihtifal x de.

8 komentar:

haidar said...

mabruk ar sip dah abis..lps ni ke mana lak??..teruskan perjuangan..dunia penuh cabaran..

gambar ihtifal xde ke..

Hapi said...

hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....

File said...

Download Forum Poster V3 3.0 at FileAfro.com

http://www.fileafro.com/view_forum-poster-v3-30.html

Keyword said...

hello... you may submit this blog to my webBlog Directory, keyworddir.info.. have a nice day!

Keyword Directory

natasha said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

ikhtilat tu apa?

Anonymous said...

ikhtilat tu pergaulan antara lelaki dan perempuan tanpa batasan

danielle@spectacles said...

hensem abg cip

saat

Kalendar


 

Design by Amanda @ Blogger Buster